Dienstverlening

logo-verbindingonderwijsenjeugdzorg-80Passend onderwijs staat op de agenda van veel scholen en daar komt de afstemming met de jeugdzorg door de transitie nog eens bij. Het omgekeerde geldt voor aanbieders van hulp en zorg aan kinderen, jongeren en ouders.

Scholen en zorgaanbieders vinden elkaar in de periferie van de basisondersteuning op school en extra zorg voor kinderen in of nabij school. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar moeten alle betrokken partijen aan werken. Niet alleen op het vlak van de directe ondersteuning en zorg aan kinderen, ouders en onderwijsprofessionals.

Transformeren en integreren van onderwijs en jeugdzorg vraagt ook uitdrukkelijk aandacht voor het creƫren van duurzame en stimulerende leeromgevingen, continue professionalisering, het bieden van een veilig pedagogisch klimaat, en passende organisatie ontwikkeling.

Op de diverse terreinen die samenhangen met de transitie jeugd en passend onderwijs hebben we een clustering van actueel en relevant aanbod gemaakt. Dat maakt het mogelijk om snel te vinden waarnaar je opzoek bent als ouders, jongeren, gemeente, schoolleider enz.


Jeugdhulp & Samenwerkingsverbanden